Turtips vinter, Vang i Valdres

Grindafjell hytteområde ligger i et nirvana for toppturer, langrenn og vinteraktiviteter. Som hytteeier her har du ett stort antall heftige turer å velge mellom, som langrennsentusiast, friluftsinteressert eller som frikjører – rett fra hytteveggen eller dagsturer. 

Sjekk rando-film fra Grindafjell nederst på siden!


Fra hytteområdene på Grindafjell kan du stake deg ut i 45 km i flotte løyper i fjellbjørkeskog og høgfjell. Løypene er kopla på løypenettet mot vestfjella sørover i Valdres, så her er langturpotensialet stort med videre 120 km preppa langrennsløyper. Med praktfulle fjellområder med storslåtte vidder, løyper på 1000 moh og utfordrende fjelltopper opp mot 1900 moh er dette ett eldorado for skientusiaster.

Med randonee eller telemark på beina, er det også eventyrlige muligheter. I Vang finner du fantastiske områder for skogskjøring, ofte med fin løssnø, skjermet av vind fra vest og nordvest. Liker du å kjøre renner er det gode muligheter langs Vangsmjøsa med mulighet for oppstigning rett ved bilveien.

Har du hele dagen på deg  du en tur med beltebilene der Tyinvannet starter, og sitter på inn til Eidsbugarden og Fondsbu. Der ligger Jotunheimens kremtopper på rekke og rad  med heftige opplevelser som det opplagte mål. Beltebilene er av typen Bombardier, og bare kjøreturen innover er en opplevelse i seg selv. Frister fjellene lenger vest har man Hurrungane og Sognefjellet kun ett par timers kjøretur unna.